• Agus Borwawubun nieuwe hoofdtrainer SVM

  SVM heeft overeenstemming bereikt met Agus Borwawubun over de functie van hoofdtrainer van het eerste elftal. De 43-jarige oefenmeester uit Sittard neemt daarmee het stokje over van Dave Linssen die de afgelopen drie seizoenen de eindverantwoordelijkheid had over de Munstergeleense hoofdmacht.  

  Borwawubun is momenteel nog werkzaam als hoofdtrainer bij 5e klasser Sint Joost. Daarvoor was hij vijf jaar lang actief voor SNA uit Montfort waar hij als coach onder andere het eerste elftal en de A1 onder zijn hoede had. Ook is hij vijf seizoenen als trainer werkzaam geweest binnen de Fortuna Sittard Academy. Bij de eredivisionist uit Sittard is hij sowieso geen onbekende, als speler doorliep hij daar de gehele jeugdopleiding nadat hij bij het Sittardse Almania zijn eerste stappen op het voetbalveld zette. Daarnaast speelde hij op het eerste elftal van o.a. Tüddern, vv Sittard, RKFC Lindenheuvel en vv Puth. Naast trainer is Borwawubun ook werkzaam als jeugdscout voor PSV en werkt hij voor het jeugdplan van de KNVB dat wil bereiken dat alle talenten in kaart worden gebracht via een landelijk netwerk van scouts. In zijn maatschappelijk leven werkt hij bij de gemeente Landgraaf en is hij vader van twee voetballende kinderen.

  De aanstaande hoofdcoach laat weten zin te hebben in zijn nieuwe uitdaging: "Ik kijk er erg naar uit om volgend jaar trainer te zijn bij SVM. We moeten de ambitie hebben om een stabiele 4e klasser te worden, waarin we echt voor die top 5 moeten gaan. Het doel is om van het eerste elftal een hardwerkende ploeg te maken dat met lef vooruit durft te voetballen. Uiteraard krijgt ieder selectielid daarvoor eerlijke kansen. Absoluut een erg mooie uitdaging."

  Het bestuur van SVM laat weten erg verheugd te zijn met de komst van Borwawubun: "In de zoektocht naar een geschikte hoofdtrainer zijn we na een zorgvuldig proces uitgekomen bij Agus. Zijn komst betekent voor ons de gewenste invulling voor de positie van hoofdtrainer. We kijken erg uit naar de samenwerking in het komende seizoen. Rest ons tot slot nog Dave Linssen te bedanken voor de uiterst prettige samenwerking in de afgelopen drie seizoenen. Vanzelfsprekend wensen wij hem alvast heel veel succes in zijn nieuwe uitdaging bij RKSVB, maar hopen we vooral nog op een mooi en succesvol einde van het huidige seizoen."

   

  Foto: Ermindo Armino