• Kunstgrasveld afgekeurd voor het spelen van wedstrijden

  Deze week hebben we via de KNVB vernomen dat het kunstgrasveld afgekeurd is voor het spelen van wedstrijden.  Deze afkeuring heeft puur te maken met speltechnische elementen zoals balstuit, balsnelheid en demping. Deze voldoen niet aan de huidige eisen, waardoor verder spelen zou kunnen leiden tot competitievervalsing. 

  We willen benadrukken dat de afkeuring niet het gevolg is van tekortkomingen op het gebied van veiligheid. Het veld is niet onveilig en er kan ook nog gewoon getraind worden op het kunstgrasveld. Maar er mogen dus voorlopig geen wedstrijden op gespeeld worden.

  Wij zijn, samen met de gemeente Sittard-Geleen en de Sportstichting, druk bezig om het probleem op te lossen en het veld zo spoedig mogelijk weerwedstrijdklaar te krijgen.  Dat zal zeer waarschijnlijk betekenen dat de toplaag vervangen dient te worden, zodat er enige tijd overheen kan  gaan voordat alles gereed is.

  Voorlopig zullen alle wedstrijden dus gespeeld moeten worden op het grasveld. Voor komend weekend (30 november en 1 december) zijn alle wedstrijden afgelast. Zodra er meer nieuws bekend is dan zullen we dat mededelen.

   

  Wij hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

   

  Bestuur VV SVM.