• Geschiedenis

    V.v. SVM werd op 28 juli 1928 opgericht in een voormalige kapperssalon gelegen aan het hoekpunt van de Overstraat-Lichtenberg in Munstergeleen. Na enkele omzwervingen door de jaren heen is de voetbalclub nu gevestigd op het schitterende complex aan de Burgemeester Smeetstraat. In 2018 heeft de club op een grootse manier het 90- jarig jubileum gevierd.

    In de 91 jaar dat SVM nu bestaat heeft men van de hoofdklasse tot en met de 6e klasse gevoetbald. De hoogtijdagen werden beleefd in de jaren zeventig toen SVM zelfs in de Hoofdklasse uitkwam. Enkele gerenommeerde namen van toen zijn Andre Spijkers (‘jonge Sjpiek’), Andre Spijkers (‘ouwe Sjpiek’), Piet Coonen, Hay Halmans en Vincent Dols. Allemaal namen die voor de oudere garde SVM’ers nog bekend in de oren klinkt.

    In de jaren tachtig tot en met midden jaren negentig voetbalde SVM hoofdzakelijk op 3e klasse niveau, maar degradeerde de club 1995 naar de 4e klasse. Uiteindelijk wist men in 1998 weer kampioen te worden om vervolgens weer een aantal jaren tussen de 4e klasse en zelfs 6e klasse te blijven voetballen. Totdat er uiteindelijk in 2014 een unieke prestatie werd neergezet door ongeslagen kampioen te worden in de 5e klasse. Tot en met 2018 bleef het actief in deze klasse, maar degradeerde het na afloop van het seizoen 2017-2018 weer naar de 5e klasse. Gelukkig was dat maar van korte duur, want binnen een jaar keerde SVM weer terug. Dat betekent dat SVM per 2019-2020 weer in de 4e klasse uitkomt.

    De SVM’ers hebben een hechte band onderling, waarbij iedereen zich ook met alle plezier inspant om de sfeer goed en hecht te houden. Zo hebben de senioren- en jeugdteams diverse hoogtepunten mogen vieren, maar zijn ze soms ook door diepe dalen moeten gaan. SVM komt echter altijd weer boven!

    Het streven van de voetbalvereniging is dan ook om te zorgen dat er op elk niveau gevoetbald wordt met heel veel voetbalplezier. Binnen onze jeugdopleiding staat niet het resultaat centraal, maar juist de ontwikkeling van de jeugdspeler. Hierbij staat het voetbalplezier, ontspanning en de saamhorigheid echter altijd voorop.